Gıda Ambalaj Malzemeleri
14 üründen 1-14 arası
Florex Buzdolabı Poşeti Küçük Boy 40'lı
Fresh Palet Streç Film 17 Mic X 300 Mt
Fresh-Up Alüminyum Folyo 30 Cm X 10 Mt
Fresh-Up Streç Film 30 Cm X 300 Mt
Fresh-Up Streç Film 45 Cm X 300 Mt (Özel Kesme Bıçağı)
Roll-Up Silikonlu Pişirme Kağıdı 8 mt
Dolphin Yanmaz Fırın Torbası 8'li
Roll-Up Streç Film 30 cm x 300 m (kayar bıçak hediyeli)
Roll-Up Streç Film 45 cm x 300 cm (kayar bıçak hediyeli)
Smarter Orta Boy Buzdolabı Poşeti 100'lü
Parex Buzdolabı Poşeti Büyük Boy 15'li
Parex Buzdolabı Poşeti Küçük Boy 40'lı
Parex Buzdolabı Poşeti Orta Boy 20'li
Gıda Ambalaj Malzemeleri
Gıda ambalajları içinde bulunan ürünün raf ömrünü uzatmak ve daha sağlıklı bir koşulda saklanabilmesi için kullanılması gereken maddelerdir. Gıda ambalaj malzemelerinden bazıları; cam, kâğıt veya karton, alüminyum folyo, çelik, plastik ve ahşap olmaktadır. Şişe ve kavanoz gibi ürünlerde cam ambalaj malzemesi, kâğıt ve kartonlarla kutu, ambalaj gibi ürünler, plastiklerle esnek veya sert gıda ambalajları, ahşam ile sandık gibi ambalaj malzemeleri üretilmektedir. Ürünü temiz ve kuru tutmak, raf ömrünü uzatmak, ürünün bozulmasını önlemek için farklı malzemelerden gıda ambalajı üretilmektedir. Bunların dışında farklı malzemelerin bir araya gelmesi ile üretilen kompozit ambalaj malzemelerin de bulunmaktadır. Ürünün türü, içeriği, ebadı ve saklama koşularına göre ambalaj malzemesi belirlenmektedir.
Gıda ambalajında kullanılan malzeme, içeriğinde bulunacak ürünün cinsi, ağırlığı, saklama koşullarına göre değişiklik göstermektedir. Bu sayede doğru ürünün doğru malzemeden hazırlanmış ambalajda saklanması mümkün olmaktadır. İçeriğinde bulunacak ürünün hava alması veya almaması gibi ihtiyaçları da kullanılacak ambalaj malzemesini belirlemede önemli bir etkendir. Metal ambalajların raf ömrü uzun olurken, dayanaklığı da oldukça fazladır. Karton ambalaj malzemeleri daha sağlıklı bir saklama koşulu sağlarken, ambalaj dayanıklılığı daha düşüktür. Cam ambalajlar ise her hangi bir kimyasal tepkimeye girmedekilerinden son derece sağlıklı ambalaj malzemeleridir. Kağıt ambalajlar hafif olmaları ve her forma girebilmeleri sebebi ile tercih edilebilmektedirler. Kompozit malzemelerden hazırlanan gıda ambalajları ise son derece dayanıklı ve ihtiyaca göre saklama koşulları belirlenebilmektedirler. Tercih edilecek gıda ambalajı malzemesi, içinde saklanacak gıdanın şekli, türü, kimyasal özellikleri ve dayanıklılık süresi hesaplanarak tercih edilmelidir. Bu sayede doğru ürün doğru ambalajlanarak, daha sağlıklı ve daha uzun saklama koşulları elde edilebilmektedir. Karton, alüminyum ve plastik gibi malzemelerin karışımı ile hazırlanan kompozit gıda ambalajı malzemeleri ise son zamanlarda en çok tercih edilen gıda ambalajlarından biridir. Gıda ambalajı yapımında kullanılan malzemelere göre ambalajın maliyeti de belirlenebilmektedir. Tüketicilerin ve konulacak gıdanın ihtiyacına göre birçok ambalaj malzemesi bulmak mümkündür.
Gıda ambalajı malzemesi seçerken dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli etken içerisinde bulunacak gıdanın türüdür. Sıvı veya katı, uzun ömürlü veya kısa ömürlü gıdaların konulacağı ambalajın doğru tercih edilmesi gerekmektedir. Bu sayede gıda maddesinin raf ömrü artarak, gıda kaybı ve dolayısıyla maddi kaybın önüne geçilebilmektedir. Günümüzde tüketilen gıdanın saklama koşulları ve raf ömrü büyük önem taşıdığından, ürünün uzun süre tazeliğini koruması, hava ile temas etmemesi, koku, nem ve ısıdan etkilenmemesi büyük önem taşımaktadır. Saklanacak gıdanın bu özellikleri göz önünde bulundurularak ambalaj malzemesi tercih edilmelidir. Ayrıca tercih edilen gıda ambalaj malzemesinin ekonomik değeri ve geri dönüştürülebilir özelliği de dikkat edilmesi gereken özelliklerinden bazılarıdır. Bu bağlamda alınacak olan gıda ambalaj malzemesi değerlendirilerek içeriği tercih edilmelidir.